Puterea cantarului!

Publicat

✔️Atunci cand tinem dieta, primul pas ca sa putem sa ne monitorizam progresele este cantarirea regulata. Aproape orice persoana interesata de greutatea corporala are in dotare un cantar, iar acesta nu ar trebui sa fie dusmanul nostru.
❓Dar cat de des ne cantarim, astfel incat cantarul sa ramana prietenul nostru?
❓Trebuie sa ne urcam pe cantar zilnic, 1 data pe saptamana sau chiar mai rar?
✔️Cand vine vorba de schimbari de comportament, automonitorizarea este extrem de importanta. Cat de des te cantaresti – depinde doar de tine. Cantarul poate declansa reactii emotionale puternice: de fericire, entuziasm sau din contra, dezamagire si furie.
➖Daca cantarirea zilnica te motiveaza si te face sa mergi mai departe, atunci nu renunta la acest obicei! Urcarea pe cantar la prima ora a diminetii poate fi o motivatie in plus pentru urmarea planului. Tine cont doar ca rezultatele nu se vor vedea de la o zi la alta. Din contra, vor fi zile in care cantarul va arata mai mult, chiar daca tu ai respectat planul.
➖In schimb, daca aceste aspecte te pot demoraliza, cantareste-te o singura data pe saptamana.
✔️Ambele variante au avantaje si dezavantaje si doar tu poti alege varianta care ti se potriveste. In cazul cantariririi zilnice, trebuie sa ti cont ca greutatea difera de la zi la zi, de la ora la ora si este influentata nu doar de ce mananci.
⚠️Fluctuatiile greutatii sunt influentate de:
‣ consum ridicat de sare sau/si alimente sarate
‣ consumul de alcool 🍻🍸
‣ ♀ perioada premenstruala si menstruala
‣ constipatia sau evacuarea intestinala incompleta
‣ activitatea fizica din perioada respectiva🏋🏻
❗️Numarul de kilograme nu reflecta intotdeauna si reducerea masei grase a corpului, iar cantarul nu este reperul perfect, ci centimetri din talie, solduri, coapse. Un simplu centimetru de croitorie si modul cum iti vin hainele 👗pot fi indicatori mai buni pentru a iti monitoriza progresele.
✔Indiferent cat de des alegi sa te cantaresti, importante sunt rezultatele pe termen lung, iar obiectivul tau pe termen lung ar trebui sa fie sanatatea ta si cum te simti. Cantarirea ar trebui sa fie doar in instrument pentru un corp armonios si mai mult decat un numar pe care vrem sa il vedem ca scade.