Cum sa recastigi controlul intr-o dieta?!

Publicat

O iesire in oras cu prietenii…consumi o pizza intrega si eventual un desert si cateva pahare de alcool. Sau… esti stresat(a) cu un proiect care iti ia toata noaptea si inainte de a sti, ai dat gata niste pungi de chips-uri si o ciocolata.  Exista vreunul dintre aceste scenarii care iti suna familiar?

A-ti pierde controlul este o parte naturala a procesului de slabire si este de asteptat. Dar, de cele mai multe ori partea cea mai dificila este ceea ce facem dupa. In primul rand, aminteste-ti ca intotdeauna exista ceva de invatat. In al doilea rand, acestea ne reamintesc ca suntem oameni si ca niciunul dintre noi nu este perfect!

Cateva sfaturi despre cum sa recastigi controlul:

  1. RECUNOASTE SI INVATA: permite ca aceasta sa fie o experienta de invatare. Gandeste-te la situatiile / sentimentele care au condus la acest lucru. A fost mancat emotional? A fost stresul? A fost plictiseala? Raspunde la aceste intrebari fara judecata si permite-ti sa intelegi actiunile tale si sa te ocupi de sentimente. Astfel, vei avea posibilitatea sa gestionezi situatiile similare din viitor. Recunoaste ca ai pierdut controlul, accepta si invata din acest lucru.
  2. FII AMABIL CU TINE: compasiunea si acceptarea sunt critice dupa o perioada de pierdere a controlului. De multe ori suntem mult mai critici fata de noi insine decat fata de altii. Vorbeste-ti in acelasi mod in care vorbesti cu oamenii pe care ii iubesti si de care iti pasa. Daca descoperi ca te pedepsesti pentru o greseala, revizuieste-ti comportamentul. Esti om si ai alunecat, dar esti puternic si TU AI CONTROLUL DECIZIILOR VIITOARE!
  3. EVITA GANDIREA CATASTROFICA: Convingerea ca ai distrus totul din cauza unei alunecari este atat de comuna, dar atat de falsa. Nu poti sa iti distrugi mintea sau corpul cu o masa. Gandirea totala sau nimic te va impiedica sa te intorci pe pista si poate duce la o renuntare. In schimb, aminteste-ti ca ai controlul urmatoarei mese, deci alege cu intelepciune. O alegere sanatoasa dupa o perioada scurta, duce la o alta alegere sanatoasa si asa mai departe …
  4. ACORDA-TI ATENTIE: Fa un masaj, fa-ti unghiile, fa un ceai, asculta muzica – orice te face sa te simti bine! Aminteste-ti ca meriti si ca o simpla greseala nu va duce la un esec. De fapt, te poate face sa inveti mai multe despre tine. Gandeste-te la asta in timp ce faci ceva care iti aminteste cat de important este sa ai grija de tine!
  5. MERGI MAI DEPARTE: Dupa ce ai analizat situatia, ai alungat gandurile negative si incepi sa revii pe drumul cel bun, mergi mai departe! Nu te lega de aceasta perioada si, in niciun caz, nu lasa aceasta perioada sa iti limiteze progresul. Treci peste si continua procesul si programul stabilit pentru pierderea in greutate.

ESTI PUTERNIC(A), REZISTENT(A) SI CAPABIL(A) DE SUCCES – crede in acest lucru!