Rețeta pentru succesul în procesul de pierdere în greutate: cum să îți stabilești și să atingi planul de slăbit?!

Publicat

Procesul de slăbire poate fi de lungă durată, iar renunțarea la dietă sau programul ales apare frecvent. Acest lucru se datorează în primul rând frustrărilor apărute, fie din cauza rezultatelor prea lente, fie aparentei lipsă de rezultate. Păstrează-ți în minte în obiectivele de slăbire și învață cum să faci pași mici pentru a-ți atinge obiectivele de slăbire pe termen lung:

  1. Fă-ți un plan!

Ai un plan? Oamenii devin uneori confuzi când vine vorba de planuri și obiective. Scopul rezultatului final în cazul tău este pierderea în greutate, iar planul sunt mijloacele pe care le vei folosi pentru a ajunge acolo. Deși, fără îndoială, vei avea obiective pe termen scurt și un obiectiv pe termen lung, acestea nu sunt planul tău. Un plan ar consta, de exemplu, în a lua micul dejun;  mers pe jos o jumătate de oră pe zi; să nu mănânci după ora 20:00; eliminarea dulciurilor din rutina ta zilnică; etc. Acestea sunt planuri care te pot ajuta să îți atingi obiectivul de pierdere în greutate. Dacă ai încercat anumite lucruri înainte și nu au funcționat din cauza lipsei tale de angajament, atunci încearcă să adaptezi puțin planul, astfel încât să fie realizat cu ușurință. Dacă ai un plan de a merge/a alerga 1 oră pe zi, dar crezi că s-ar putea să renunți prea ușor la asta: încearcă 15 minute pe zi și odată ce ai făcut cele 15 minute încearcă să crești timpul cu încă 15 minute. Este mult mai bine să faci un plan pentru 15 minute de mers pe zi și să o faci cu adevărat, decât să faci un plan de a merge 1 oră pe zi și să nu părăsești niciodată canapeaua.

  1. Execută planul

Cu cel mai bun plan din lume nu vei obține rezultate… dacă nu îl folosești. În acest punct eșuează foarte mulți oameni ce vor să slăbească, dar nu sunt dispuși să facă niciun pas pentru a-și îndeplini obiectivele. Este ca și cum cineva ar spune „Vreau să câștig 10000 euro luna aceasta”, dar nu au un loc de muncă și nici nu-și căuta unul. Un job nu va apărea la ușa ta și îți va oferi 10000 euro pentru stat și nici nu vei slăbi dacă nu faci nimic în acest sens. După cum am menționat mai sus, dacă planul tău nu este ceva în care crezi că te poți angaja: relaxează-ți planul la ceva care este realizabil, având în vedere stilul tău de viață și situația ta.

  1. Urmărește planul

Continuă să rămâi concentrat pe obiectivele tale de scădere în greutate și nu renunța. Nu este cel mai ușor lucru să începi, dar este un fapt dovedit că obiceiurile se pot schimba, cu perseverență. Păstrează-ți planul măcar câteva săptămâni și vei fi pe drumul bun spre obiectivele tale de pierdere în greutate.

Pur și simplu creând un plan, lucrând și urmărindu-l, în curând vei începe să vezi și rezultatele în ceea ce privește pierderea în greutate.

Uneori este nevoie doar să vedem începutul rezultatelor pentru a ne motiva cu adevărat!

Ana-Maria Gal (dietetician autorizat)